Gulasz wieprzowy z owocami morza

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 2 cm kostkę
    200 g
  • kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry
    100 g
    100 g kostek boczku
  • białego wina, wytrawnego
    200 g
  • ząbki czosnku w całości, uprzednio zmiażdżone nożem
    2
  • liście laurowe, suszone
    2
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • oleju
    20 g
    20 g oliwy z oliwek
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
    200 g
  • cebuli pokrojonej w ósemki
    170 g
  • wody
    100 g
  • krewetek, surowych, dużych oczyszczonych
    200 g
  • małży, świeżych, oczyszczonych
    200 g
  • kolendry, świeżej grubo posiekanej, plus dodatkowa ilość do posypania
    10 g
  • bagietka do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 417.7 kcal / 1747.8 kJ
Białko 32.6 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 14.4 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 1217.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie