Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wieprzowy z owocami morza
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 2 cm kostkę200 g
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry100 g
-
białego wina, wytrawnego200 g
-
ząbki czosnku w całości, uprzednio zmiażdżone nożem2
-
liście laurowe, suszone2
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
oleju20 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę200 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki170 g
-
wody100 g
-
krewetek, surowych, dużych oczyszczonych200 g
-
małży, świeżych, oczyszczonych200 g
-
kolendry, świeżej grubo posiekanej, plus dodatkowa ilość do posypania10 g
-
bagietka do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
417.7 kcal /
1747.8 kJ
Białko
32.6 g
Tłuszcz
20.6 g
Węglowodany
14.4 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Sód
1217.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
25 min
1 godz. 15 min
1 godz. 10 min
1 godz. 10 min
45 min
1 godz. 40 min
Brak ocen
Brak ocen
1 godz.
40 min
1 godz. 30 min
55 min