Gulasz wieprzowy z owocami morza

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry
    100 g kostek boczku
  • 200 g białego wina, wytrawnego
  • 2 ząbki czosnku w całości, uprzednio zmiażdżone nożem
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g oleju
    20 g oliwy z oliwek
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 170 g cebuli pokrojonej w ósemki
  • 100 g wody
  • 200 g krewetek, surowych, dużych oczyszczonych
  • 200 g małży, świeżych, oczyszczonych
  • 10 g kolendry, świeżej grubo posiekanej, plus dodatkowa ilość do posypania
  • bagietka do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 417.7 kcal / 1747.8 kJ
Białko 32.6 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 14.4 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 1217.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...