Lasagne-Eintopf

3.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    30 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Staudensellerie in Stücken (2-3 cm)
    80 g
  • Möhre in Stücken (2-3 cm)
    80 g
  • Öl
    10 g
  • Tatar zerzupft
    200 g
  • Wasser
    250 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • italienische Kräuter, getrocknet
    2 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ¾ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Lasagneplatten (2 Platten), in Stücken
    35 g
  • Saure Sahne
    30 g
  • Parmesan, gerieben zum Bestreuen
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 363 kcal / 1518 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1634 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...