Kartoffelcremesuppe

Kartoffelcremesuppe

4.7 360 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Möhren in Stücken (2-3 cm)
    200 g
  • Porree in Stücken (2-3 cm)
    200 g
  • Schinkenspeckwürfel
    100 g
  • Butter
    30 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (2 cm)
    500 g
  • Geflügelfond (siehe Tipp)
    700 g
    700 g Gemüsefond, (siehe Tipp)
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Sahne
    300 g
  • Muskat
    2 Prisen
  • Petersilie gehackt
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 298 kcal / 1248 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...