Kartoffelcremesuppe
TM6

Kartoffelcremesuppe

4.7 (203 oceny)

Składniki

  • 200 g Möhren, in Stücken
  • 200 g Porree, in Ringen
  • 100 g Schinkenspeckwürfel
  • 30 g Butter
  • 500 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (2 cm)
  • 700 g Geflügelfond (siehe Tipp)
    lub 700 g Gemüsefond (siehe Tipp)
  • 1 TL Salz
  • 3 Prisen Pfeffer
  • 300 g Sahne
  • 2 Prisen Muskat
  • 2 EL Petersilie, gehackt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1248 kJ / 298 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy