Menù: Spaghetti al pomodoro e noci, involtini di carne con verdure

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di nocciole spellate
    30 g
    30 g di frutta secca mista sgusciata, spellata
  • di erbe aromatiche fresche miste
    3 rametti
  • di carne trita di pollo
    300 g
  • di pangrattato
    30 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate tritate
    1 cucchiaio
  • di latte
    30 g
    1 tuorlo d'uovo
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    5 pizzichi
  • di prosciutto cotto a fette, circa 10 fette
    100 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolla a pezzi
    50 g
    50 g porro, a pezzi
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di pomodori pelati in scatola
    400 g
  • di concentrato di pomodoro
    1 cucchiaio
  • di basilico fresco
    15 g
  • di zucchero
    1 pizzico
  • di brodo vegetale
    600 g
  • di verdure miste a pezzi (2-3 cm)
    500 g
  • di spaghetti
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1348.3 kcal / 5641.2 kJ
Białko 73.1 g
Tłuszcz 58.7 g
Węglowodany 138.8 g
Błonnik 20.2 g
Tłuszcz nasycony 13.6 g
Sód 2732.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...