Gâteau à la vapeur à l'orange et au campari

4.2 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 portions

Składniki

  • 200 g d'oranges pelure enlevée, chair coupée en segments
  • 20 g de miel
  • 20 g de liqueur type Campari
  • 20 g de gin
  • 230 g de beurre en morceaux, et un peu pour le moule et le papier cuisson
  • 230 g de sucre en poudre
  • 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 4 œufs
  • 120 g de lait
  • 3 c. à café de zeste d'orange
  • 230 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 2 c. à café de levure chimique
  • 1100 g d'eau
La sauce à la vanille
  • 6 jaunes d'œufs
  • 450 g de lait
  • 75 g de sucre en poudre
  • 1 gousse de vanille

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 618.7 kcal / 2588.5 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 31.5 g
Węglowodany 71.2 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 18.2 g
Sód 183.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...