Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de lentejas pardinas
- 100 g de zanahoria en trozos de 3 cm
- 100 g de cebolla en trozos de 3 cm
- 100 g de pimiento rojo en trozos de 3 cm
- 100 g de pimiento verde en trozos de 3 cm
- 100 g de aceite de oliva
- 2 cucharaditas de sal
- 2 cucharaditas de pimentón
- 2 pastillas de caldo desmenuzadas
- 100 g de jamón curado en dados
- 2000 - 2400 g de agua
- 100 g de chorizo en rodajas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1479 kJ / 353 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 853.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas pardinas con compango
2 godz. 50 min
Guiso de ternera con verduras de invierno y cebada
4 godz. 30 min
Lasaña boloñesa con pasta fresca (Batch cooking)
45 Min
Espaguetis carbonara
25min
Boloñesa gratinada de lentejas y salami
1 Std. 10 Min
Fabas con setas de primavera y perdiz (Cocción lenta)
18 Std. 30 Min
Arroz a la cubana
40min
Crema de verduras
1h
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
40min
Judías blancas con chorizo
50 min
Crema de calabacín
35min
Roscón de Reyes relleno de mermelada
4 Std.