![Ancient Grain Bread Ancient Grain Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8984506c-393a-46f1-878c-569d473a8d95/Derivates/4803d15e-fb3b-4bb8-8a8d-9a91ef9522ae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olive oil, to grease
- 15 oz water
- 1 tsp lemon juice
-
1
packet/envelope rapid rise yeast
lub 1 tsp active dry yeast (see Tip) - 3 oz amaranth flour
- 3 oz kamut flour
- 3 oz whole wheat flour
- 3 oz spelt flour
- 10 ½ oz bread flour
- 2 oz millet grain
- 2 tsp salt
- ½ oz coconut sugar (opcjonalnie)
- salted butter, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mango Chutney
1h 20min
Egg-Free Mayonnaise
10 min
Berry Mousse
4 Std. 50 Min
Rustic Bread
2h
Sunflower and nori filling
3hod. 10min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 Std. 5 Min
Feta and Olive Loaves
1h 20min
Tomato Basil Soup
40 min
Sourdough Bread
23h
Beet Hummus
20 Min
Baked Mushroom Empanadas
1h 50min
Cereal Bread
5 Std.