![Halibut and Potatoes with Tomato Sauce Halibut and Potatoes with Tomato Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D5E8650A-6E2F-4857-AB43-DD60F7775D89/Derivates/497C3832-D077-4E84-B470-A57BE7012CB2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 28 oz potatoes, cut into pieces (1¼ in.-1½ in.)
- 1 oz olive oil, plus extra to grease
-
24 - 42
oz halibut fillets (6 fillets 4-7 oz ea.)
lub 24 - 42 oz firm white fish fillets (6 fillets 4-7 oz ea.) - ½ tsp salt, plus extra to season, to taste
- 5 oz onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 3 ½ oz carrots, cut into pieces
- 2 oz white wine (opcjonalnie)
- 15 oz tomatoes, cut into pieces
- ½ tsp ground black pepper
- 3 ½ oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1484.7 kJ / 354.9 kcal
- Białko
- 35.7 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 341.7 mg
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40p
Creamy Mushroom Soup
25 Min
California Stuffed Artichokes
55 min
Fettuccine with Arugula and Ricotta
1h
White Fish Salad
35 Min
Cod with Citrus Butter
50 Min
Shrimp & Crab Linguine
25 Min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1h
Rice Salad with Eggs and Tuna Fish
1h
Baked Spinach and Eggs
35 Min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 Min
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25 Min