泰式鮮蝦炒河粉

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 人份

Składniki

  • 無鹽烤花生
    60 克
  • 寬粉條 (河粉)
    300 克
  • 3 顆
  • 500 克
  • 去皮,切片
    10 克
  • 蒜頭
    2 - 3 粒
  • 新鮮紅辣椒 切段
    20 - 30 克
  • 花生油
    30 克
  • 大草蝦,生,去殼 新鮮或冷凍退冰
    450 - 500 克
  • 二砂糖
    50 克
  • 醬油
    30 克
  • 魚露
    50 克
  • 羅望子醬
    10 克
  • 檸檬 只取汁
    ½ 顆
  • 新鮮豆芽
    100 克
  • 新鮮香菜 只取葉,裝飾用
  • 檸檬 一切四,裝飾用
    2 顆

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1462.8 mg
Białko 23 g
Kalorie 1790.1 kJ / 427.9 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 55.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...