Couscous con agnello e verdure

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 150 g di carote
  • 80 g di rapa bianca
  • 200 g di zucchine
  • 300 g di couscous a grana media
  • 3 cucchiaini di sale
  • 60 g di olio di oliva
  • 850 g di acqua
  • 4 rametti di coriandolo fresco le foglioline
  • 4 rametti di prezzemolo fresco le foglioline
  • 120 g di cipolle taglia a meta
  • 500 g di spalla di agnello, senza ossa a pezzi (4 cm)
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 ½ cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 cucchiaino di zenzero, secco, macinato
  • 100 g di uvetta sultanina
  • 260 g di ceci bianchi, in scatola prosciugato
  • 1 pizzico di zafferano in polvere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 843 kcal / 3527 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 104 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...