Urządzenia i Akcesoria
Croquembouche with Orange Custard and Dark Chocolate
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portion
Składniki
Choux Pastry
-
water300 g
-
unsalted butter diced160 g
-
fine sea salt½ tsp
-
caster sugar20 g
-
plain flour240 g
-
medium eggs approx. 6 eggs350 g
Orange Custard
-
caster sugar140 g
-
oranges thin peelings of skin only2
-
milk1000 g
-
cornflour100 g
-
medium eggs4
-
egg yolks from medium eggs4
-
natural vanilla extract2 tsp
Dark Chocolate
-
dark chocolate small pieces or callets500 g
Assembly
-
icing sugar50 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
163 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
2041.2 kJ /
487.9 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Węglowodany
47.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Red Velvet Cake
1 godz. 20 min
Steamed Bread Rolls with Chorizo
Brak ocen
Choux with Craquelin, Raspberry Filling and White Chocolate Ganache
6 godz. 10 min
Tamarind millionaire's shortbread
50 min
Chloe's caramel fudge
24 godz. 30 min
Lolly cake
4 godz. 5 min
Salted Caramel Ice Cream
14 godz.
Profiteroles
2 godz. 15 min
Salted Chocolate Caramel Fudge
2 godz. 40 min
Orange Caramel Choux Puffs
1 godz. 20 min
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 godz. 10 min
Creamy Feta Dip
5 min