Urządzenia i Akcesoria
Croquembouche with Orange Custard and Dark Chocolate
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portion
Składniki
Choux Pastry
-
water300 g
-
unsalted butter diced160 g
-
fine sea salt½ tsp
-
caster sugar20 g
-
plain flour240 g
-
medium eggs approx. 6 eggs350 g
Orange Custard
-
caster sugar140 g
-
oranges thin peelings of skin only2
-
milk1000 g
-
cornflour100 g
-
medium eggs4
-
egg yolks from medium eggs4
-
natural vanilla extract2 tsp
Dark Chocolate
-
dark chocolate small pieces or callets500 g
Assembly
-
icing sugar50 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
163 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
2041.2 kJ /
487.9 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Węglowodany
47.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buttercream Icing
10 min
Maple and Pecan Steamed Puddings
1 godz. 25 min
Orange and Pear Pavlova
5 godz.
Yorkshire Pudding
1 godz.
Chocolate butter cream
10 min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Jelly Earthworms in Chocolate Soil
3 godz.
Melting Snowman Biscuits
3 godz.
Biscoff Cheesecake
6 godz. 20 min
Chewy chocolate brownies
35 min
Gingerbread People
1 godz. 30 min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min