Urządzenia i Akcesoria
Orange Pound Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions
Składniki
-
sugar plus extra to sprinkle9 oz
-
orange unpeeled, cut into quarters, plus extra, sliced to garnish1
-
large eggs3
-
sunflower oil plus extra to grease3 oz
-
4 ½ oz heavy creamplain yogurt4 ½ oz
-
all-purpose flour plus extra to dust9 oz
-
baking powder1 tbsp
-
baking soda¼ tsp
-
salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
235.1 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
1617.8 kJ /
386.7 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
59.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pull-Apart Dinner Rolls
2 godz. 15 min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 min
Mac and Cheese (TM7)
20 min
Cooking Long Pasta
Brak ocen
"Marry Me" Chicken Pasta
30 min
Crispy Parmesan Salmon with Vegetables and Lemon Cream Sauce
1 godz.
Black Lemonade
144 godz.
Pan de Muerto
4 godz.
Easy Beefy Mac and Cheese
20 min
Steamed Chocolate Lava Cakes
2 godz. 55 min
Pulled Chicken Tortillas (Diabetes)
40 min
Edna's Lemon Curd Teacake
40 min