Urządzenia i Akcesoria
Lemon Pound Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 slices
Składniki
-
vegetable oil plus extra to grease4 oz
-
all-purpose flour plus extra to dust9 oz
-
lemons preferably organic, divided, zest (2 lemons) and juice (3 oz)2 - 3
-
sugar10 oz
-
large eggs3
-
1 oz potato starchcorn starch1 oz
-
baking powder2 tsp
-
baking soda½ tsp
-
salt1 pinch
-
whole milk8 oz
-
confectioners sugar to dust1 oz
-
lemon (opcjonalnie) sliced, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
122.3 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1208 kJ /
288.7 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
48.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Soft Date Cake with Walnuts
1hod. 10min.
Chocolate Chip Cookie Bundt Cake
1hod. 45min.
Hot Cocoa Bundt Cake
2hod.
Budín de Pan Cubano (Bread Pudding)
3hod.
Chocolate Covered Pound Cake
1hod. 30min.
Blueberry Bundt Coffee Cake
1hod. 45min.
Pineapple Upside Down Cake
1hod. 15min.
Crunchy Seed Sticks with Bacon and Cheese
35min.
Lemon Peel Pound Cake
1hod. 50min.
Blueberry Coffee Cake
1hod.
Banana Bread (Brown Sugar)
1hod. 30min.
Banana Nut Bundt Cake
1hod. 30min.