Urządzenia i Akcesoria
Lemon Pound Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 slices
Składniki
-
vegetable oil plus extra to grease4 oz
-
all-purpose flour plus extra to dust9 oz
-
lemons preferably organic, divided, zest (2 lemons) and juice (3 oz)2 - 3
-
sugar10 oz
-
large eggs3
-
1 oz potato starchcorn starch1 oz
-
baking powder2 tsp
-
baking soda½ tsp
-
salt1 pinch
-
whole milk8 oz
-
confectioners sugar to dust1 oz
-
lemon (opcjonalnie) sliced, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
122.3 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1208 kJ /
288.7 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
48.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Whole Orange Bundt Cake
1h 25min
Soft Date Cake with Walnuts
1h 10min
Peanut Butter Banana Dream
35min
Carrot Walnut Bundt Cake
1h 20min
Blueberry Coffee Cake
1h
Hot Cocoa Bundt Cake
2h
Aloha Carrot Cake
1h 20min
Banana Nut Bundt Cake
1h 30min
Gingerbread Bundt Cake
1h 40min
Tres Leches Cake (Three-Milk Cake)
2h
Banana Bread (Brown Sugar)
1h 30min
Chocolate Chip Cookie Bundt Cake
1h 45min