Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Icing
- 9 oz granulated sugar
- 1 ½ oz heavy whipping cream
- 6 oz white chocolate, for cooking, small pieces or callets
- 1 ½ oz unsalted butter, cut in pieces, room temperature
- 3 ½ oz mascarpone
Whipped Cream
- 14 oz heavy whipping cream, chilled
- ½ oz stabilizer for whipping cream
Cake and Decoration
- 9 oz unsalted butter, cut into pieces, room temperature, plus extra to grease
- 12 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 5 oz granulated sugar
- 3 ½ oz brown sugar
- 1 ½ tsp pure vanilla extract
- 6 large eggs
- 7 oz whole milk
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp salt
- 17 ½ oz fresh mixed fruit, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2378.1 kJ / 568.4 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 104 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry Ice (Korean-Inspired)
8 Std. 5 Min
Mint Chocolate Chip Cookie
50min
Chocolate Pudding
1h 20min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35 min
Slow Cooked Corn
40 min
Waffles
25 min
Gingerbread Mousse Phyllo Cups
1 godz.
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3h 40min
Gooey Hot Chocolate Cookie
2 godz. 40 min
Musubi a Hawaiian Snack
30 min
Hot Cocoa Bundt Cake
2h
Tres Leches Cake (Three-Milk Cake)
2h