Urządzenia i Akcesoria
Portuguese-Style Crème Brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 portions
Składniki
-
whole milk35 oz
-
egg yolks from large eggs6
-
sugar7 oz
-
2 oz all-purpose flourcorn starch1 ½ oz
-
lemon zest zest only, no white pith3 pieces
-
brown sugar to caramelize and serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
58.7 mg
Białko
6 g
Kalorie
936.5 kJ /
223.8 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
35.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Focaccia
3 godz.
Curly Fries with Garlic Sauce
55 min
Basil Peach Sorbet
10 min
Summer Fruit with Whipped Cream and Sponge Cake
25 min
Lemon Peel Pound Cake
1 godz. 50 min
Strawberry Panna Cotta
4 godz. 40 min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Steamed Chocolate Lava Cakes
2 godz. 55 min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3 godz. 40 min
Caramel Éclairs
2 godz. 25 min
Boeuf Bourguignon
11 godz. 25 min