Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo parmesão cortado em pedaços (2 cm aprox.)
- 500 g água
- 600 g mistura de legumes cortados em pedaços (2-3 cm aprox.) (ver dica)
- 250 g leite
- 20 g manteiga
- 10 g farinha
- 3 gemas de ovo
- ¼ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta preta
- 2 pitadas de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1121 kJ / 268 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 0.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozer 6 peitos de frango
35min
Cozer 400-800 g de couve
30 λεπτ.
Legumes a vapor com molho de tomate
30 λεπτ.
Espargos e batata com molho holandês
50 λεπτ.
Omelete de frango thai
50 λεπτ.
Cozer 200-300 g de feijão-verde
35min
Cozer 3 peitos de frango
30 λεπτ.
Cozer 250 g de brócolos
20 λεπτ.
Cozer 700-1000 g de batata ou batata-doce
55 min
Cozer 5-6 filetes de peixe
25 λεπτ.
Cozer 200-600 g de batata ou batata-doce
40 Min
Cozer 300-600 g de batata nova
40 Min