Urządzenia i Akcesoria
Empadão de carne
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 doses
Składniki
-
cebola300 g
-
dentes de alho2
-
cenoura150 g
-
tomate maduro400 g
-
azeite40 g
-
carne picada500 g
-
folha de louro seco1
-
1 ½ cubo de caldo de carne (para 0.5 l)caldo de carne caseiro1 ½ c. chá de
-
vinho branco150 g
-
batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)1500 g
-
sal1 ½ c. chá de
-
pimenta1 pitada de
-
noz moscada1 pitada de
-
leite350 g
-
gemas de ovos batidas2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Białko
21 g
Kalorie
0 kJ /
374 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ABC da Thermomix®
173 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Bacalhau à Gomes de Sá
1 godz. 40 min
Massa guisada com carne
45 min
Arroz de marisco
45 min
Canja de galinha
55 min
Chilli com carne
40 min
Mousse de chocolate
3 godz. 20 min
Molho béchamel
15 min
Purê de batata
50 min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Lasanha bolonhesa
2 godz. 30 min
Bolo de chocolate
40 min
Bolo de iogurte
1 godz. 40 min