Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de pizza
- aceite de oliva extra virgen, para engrasar
- 220 g de agua
- 1 cdita de azúcar refinada
- 5 g de carbón activado
- 20 g de levadura fresca
- 400 g de harina de trigo
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cdita de sal
- 250 g de jitomate triturado, enlatado
Recorte
- 50 g de aceitunas negras, grandes y sin hueso
- 250 g de mozzarella
- 1 cdita de orégano seco
- 3 ramita de hoja de albahaca fresca
- ensalada mixta
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2782 kJ / 664.9 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 84.3 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1075.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chileatole
55min
Encurtido picante de espirales de zanahoria
30 Min
Pollo con costra de parmesano y crema de limón
40min
Aperitivo: Árbol de Navidad
1 godz.
Gaspacho de elote y jalapeño
20min
Sandwich arcoíris
Brak ocen
Tortitas de papa rallada
35 Min
Arroz huérfano (Nuevo León)
1 godz.
Ensalada de betabel sobre pan integral con queso panela TM6 (Pelar)
40min
Sopa Thenthuk
1 godz.
Picaña rostizada con papas y cebollas cambray
2 Std. 30 Min
Sopa vegana de hongos, poro y arroz salvaje con pan tostado
45 Min