Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de leche
- 4 yemas de huevo
- 60 g de harina de maíz, sin nixtamalizar
- 120 g de azúcar
- ½ vaina de vainilla, solamente las semillas
-
1
rebanada de cáscara de limón amarillo
lub 1 rebanada de cáscara de limón verde - 130 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 270 g de pasta filo, 12 hojas
- 2 cda de azúcar glass
- 3 cda de pistaches troceados
- 2 cda de miel de abeja
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué con semillas de amapola
1 Std.
Alcachofas con aderezo de ajo
1h 15min
Helado de chocolate
12h
Pastel de galletas
2h 25 min
Frangipan de almendra
15min
Helado de chocolate
12h
Mermelada de mandarina
40 Min
Dip de huitlacoche
4h
Bombones de avellana, almendra y chocolate
1 Std. 30 Min
Helado de chocolate
8 godz. 30 min
Merengue francés con cocoa
2h 10min
Crema de calabaza con queso de cabra
30 Min