
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre pour graisser
-
1
c. à soupe de panure à épandre
lub 1 c. à soupe d'amandes moulues - 250 g de patates douces coupées en morceaux
- 60 g de sucre
- 1 banane bien mûre grande (env. 130 g)
- 150 g de beurre mou, en morceaux
- 2 œufs
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 c. à café de poudre à lever
- 2 pincées de cannelle moulue
- 1 pincée de gingembre séché moulu
- 80 g de cerneaux de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 231.5 kcal / 968.6 kJ
- Białko
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Sód
- 131.2 mg