Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre pour graisser
-
1
c. à soupe de panure à épandre
lub 1 c. à soupe d'amandes moulues - 250 g de patates douces, coupées en morceaux
- 60 g de sucre
- 1 banane bien mûre, grande (env. 130 g)
- 150 g de beurre, mou, en morceaux
- 2 œufs
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 c. à café de poudre à lever
- 2 pincées de cannelle moulue
- 1 pincée de gingembre séché moulu
- 80 g de cerneaux de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 968.6 kJ / 231.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 131.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto à la betterave et à l’épeautre
35 Min
Boules de neige au chocolat
1 Std.
Biscuits de Noël façon sucre d'orge
1h 45min
Pain bis gratiné à la méditerranéenne
35 Min
Biscuits aux amandes
1 Std.
Pain au lait
2h 20min
Madeleines
1 Std.
Cacahuètes épicées
45min
Barres aux noix
1 Std. 40 Min
Amandes grillées enrobées de chocolat blanc à la noix de coco
40min
Tarte aux pommes façon crumble
2 Std. 30 Min
Gâteau à la carotte et au chocolat
1 Std. 25 Min