
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lentilles vertes sèches
- 1 oignon coupé en deux
- 3 gousses d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 3 carottes en rondelles
- 1 pomme de terre en cubes
- 3 c. à soupe bombées de concentré de tomate
- 1 c. à soupe bombée de sel
- 1 c. à café de poivre moulu
- ½ c. à café de gingembre en poudre
- 1 c. à café de paprika doux
- 1 c. à café de ras el-hanout
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de coriandre en poudre
- 1200 g d'eau
- feuilles de coriandre fraîche ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 492.2 kcal / 2059.1 kJ
- Białko
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Węglowodany
- 87.2 g
- Błonnik
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Sód
- 2455 mg