Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g água
-
15
g fermento biológico fresco esfarelado
lub 1 c. chá de fermento biológico seco - q.b. óleo, para untar
- 500 g farinha de trigo, mais q.b para polvilhar a superfície
- 1 ½ c. chá de sal
- 100 g água quente
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2606.3 kJ / 622.9 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 129.2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1174.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Irish coffee dalgona
Brak ocen
Pickles de cenoura espiralizada - TM5
Brak ocen
Brigadeiro de chocolate (de enrolar)
9 Std.
Pão fofo
Brak ocen
Sopa picante de lentilhas vermelhas e tomate com batatas recheadas a vapor
55 min
Torta de maracujá com chocolate
4 Std. 15 Min
Creme de camarão e castanha do Pará
Brak ocen
Lombo de porco à brasileira
2h 25min
Sequilhos
1 Std.
Leite condensado
15 Min
Quiche de carne seca
Brak ocen
Bolo de morango em camadas -TM6
2h