Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 20 g azeite, mais q.b. para untar
- 600 g farinha de trigo
-
30
g fermento biológico fresco, esfarelado
lub 3 c. chá de fermento biológico seco (12 g) - 380 g água
- 1 pitada de açúcar
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 40 g azeite extravirgem
- 40 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 300 - 350 g cebola, cortada em metades
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 797 kJ / 190 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta cremosa
50 λεπτ.
Pão Challah
2 godz. 30 min
Salmão com ervas, purê de mandioquinha e aspargos
30 λεπτ.
Polenta cremosa ao molho de funghi
35min
Creme de milho verde
25 λεπτ.
Polenta
40 Min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Creme de pupunha e queijo brie
45min
Pasta de grão de bico (homus)
40 Min
Moussaka de lentilha
2 Std. 20 Min
Sorbet de frutas
5 λεπτ.
Risoto com queijo parmesão
30 λεπτ.