Salada de espargos com queijo mozarela e pistáchio
TM6

Salada de espargos com queijo mozarela e pistáchio

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 80 g azeite
  • 1 dente de alho
  • 250 g espargos verdes cortados em pedaços (3 cm aprox.)
  • 30 g chalota
  • ½ limão, só o sumo
  • 5 g mostarda
  • 15 g mel
  • ½ c. chá de pimenta preta
  • 200 g pepino cortado em meias-luas
  • 1 kiwi cortado em meias-luas
  • 2 queijos mozarela frescos
  • Pistáchio s/ casca, c/ sal q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
3322.1 kJ / 794 kcal
Białko
29.5 g
Węglowodany
27.2 g
Tłuszcz
65.3 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Błonnik
5.4 g
Sód
739 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy