Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g azeite
- 1 dente de alho
- 250 g espargos verdes cortados em pedaços (3 cm aprox.)
- 30 g chalota
- ½ limão, só o sumo
- 5 g mostarda
- 15 g mel
- ½ c. chá de pimenta preta
- 200 g pepino cortado em meias-luas
- 1 kiwi cortado em meias-luas
- 2 queijos mozarela frescos
- Pistáchio s/ casca, c/ sal q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3322.1 kJ / 794 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 65.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 739 mg
Alternatywne przepisy
Cocktail sem álcool de limão e tomilho
Brak ocen
Sopa de ervilha
40 Min
Peru à Wellington com molho de pêssego
Brak ocen
Tábua de Verão - Húmus de lentilhas, salada, pão pita tostado e Bellini de pêssego
2h
Pasta de baunilha
10 Min
Picadinho
40 Min
Feijão tropeiro
13h 15min
Dadinho de tapioca
3h 10min
Tortilhas Tex-Mex com porco desfiado
1h 20min
Queijo parmesão ralado
5 min
Salada caesar de salmão com chicória roxa
35 min
Pisco Sour
10 Min