Wersje kompatybilne
Rose di pane ai sapori mediterranei (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 400 g di acqua tiepida
- ½ cucchiaino di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 500 g di farina senza glutine per pane + q.b.
- 2 cucchiaini di psillio
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 100 g di olive verdi denocciolate
- 100 g di olive nere denocciolate
- 100 g di pomodori secchi sott'olio
- 2 cucchiai di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 100 g di mozzarella a cubetti
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 926.3 kJ / 221.4 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 332.9 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1h 30min
Pancake salato di verdure e tonno
30min
Gelato al pistacchio salato
26h 30min
Burger di barbabietola
1h
Cheesecake al cioccolato al Varoma
1h
Polpettine di patate e tacchino
1h 30min
Pane al pomodoro
16 Std.
Pane intrecciato timo e limone
4h
Sformato tricolore
1h 30min
Il mio 1° yogurt
9 Std. 10 Min
Sformatini di patate con cuore filante
40min
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1h