![Crostata salata multicolore Crostata salata multicolore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a64fa7626b49923b140b8e858b1f95ed/Derivates/bdbbe1ec3f2081410c53659a9eecbc383c83259a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla alla ricotta
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di ricotta fresca, ben asciutta
- 30 g di vino rosso
- 30 g di acqua
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 uovo (da circa 60 g)
- 8 g di sale
Ripieno
- 200 g di zucchine, senza le estremità
- 150 g di carote, pelate e senza le estremità
- 1 pizzico di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 200 g di stracciatella
- 6 pomodori ciliegino a metà
- 100 g di mozzarella, perline
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1725.7 kJ / 412.5 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 799.4 mg
Alternatywne przepisy
Bocconcini di sfoglia salsiccia e peperoni
2 Std.
Sformatini patate e porri
55 Min
Canederli agli spinaci
2 Std. 30 Min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1 Std.
Polpettone zucca e spinaci
1 Std. 15 Min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1 Std. 20 Min
Medaglioni di broccoli e patate
1 Std. 30 Min
Tortilla di patate al vapore
45 Min
Focaccia agli spinaci con bresaola rucola e Grana
3h 20min
Polpettone di pollo porchettato in crosta di patate
1 godz. 10 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min
Polpette di ricotta al sugo
50 min