Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla alla ricotta
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di ricotta fresca, ben asciutta
- 30 g di vino rosso
- 30 g di acqua
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 uovo (da circa 60 g)
- 8 g di sale
Ripieno
- 200 g di zucchine, senza le estremità
- 150 g di carote, pelate e senza le estremità
- 1 pizzico di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 200 g di stracciatella
- 6 pomodori ciliegino a metà
- 100 g di mozzarella, perline
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1725.7 kJ / 412.5 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 799.4 mg
Alternatywne przepisy
Pan di spagna salato natalizio
1 godz.
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Rotolini di pollo e speck sottovuoto con purea di zucca
2h 30min
Toasts al basilico con formaggio alle erbe e olio al limone
2 Std.
Sformato tricolore
1h 30min
Sfogliatine salate pere e caprino
1h 30min
Rotolo ai piselli
50 min
Mini strüdel salati al porro e salmone
1h 20min
Biscottini salati al basilico e mandorle
1 godz.
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Ghirlanda dolce di Natale
4 Std. 30 Min