Pão de batata sem glúten
TM6

Pão de batata sem glúten

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 900 g água
  • 200 g batata cortada em pedaços (3 cm aprox.)
  • 150 g leite
  • ½ limão
  • 25 g fermento de padeiro fresco
  • 1 c. chá de açúcar
  • 450 g mistura de farinha para pão sem glúten
  • 50 g polvilho doce
  • 25 g farinha de quinoa
  • 1 c. chá de sal
  • 20 g azeite, mais q.b. p/ untar
  • 1 c. sopa de sementes de sésamo pretas (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 fatia
Kalorie
1028.5 kJ / 245.8 kcal
Białko
3.7 g
Węglowodany
47.9 g
Tłuszcz
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Błonnik
2.8 g
Sód
497.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy