Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tiras de piel de limón
- 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 6 - 8 dientes de ajo
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 400 g de langostinos crudos medianos pelados
- 30 g de brandy
- 3 - 4 pellizcos de sal en escamas® Maldon®
- 3 - 4 pellizcos de guindilla seca desmenuzada
- 30 g de nata (35% de grasa)
- 20 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 747 kJ / 179 kcal
- Białko
- 23.11 g
- Węglowodany
- 2.49 g
- Tłuszcz
- 8.41 g
- Błonnik
- 0.18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Langostinos picantes en salsa de leche de coco y tomate
35 Min
Tacos de gambas con salsa de pimientos
40min
Langostinos con lima y puré de aguacate
1h 20 min
Mejillones a la provenzal (Moules à la provençale)
35 Min
Tomate confitado con queso provolone
50min
Chuletas de cerdo con cebolla agridulce y mayonesa de berberechos para dos
30min
Calamares en ensalada
24 godz. 25 min
Langostinos con salsa de ostras
1h
Merluza rellena con ajada de gambas
40min
Risotto con calabacín y langostinos
55min
Gambas al ajillo
15min
Risotto de calamares y langostinos
1h