![Crispy Rice Waffle with Soft Boiled Eggs Crispy Rice Waffle with Soft Boiled Eggs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d48e0dd5abe622a5709b8ea25a2d3a15/Derivates/1994822ddaeabdab98e18d09f33bf99583e033a2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 oz cooked rice (see Tip)
- 6 large eggs, divided
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp rice vinegar
- 1 tsp sugar
- non-stick cooking spray
- 35 oz water (to fill to 1 liter mark)
- 3 oz mayonnaise
- 2 tsp rice wine vinegar
-
2
tsp gochujang (Korean chili paste), to taste
lub 2 tbsp sriracha sauce, to taste - 2 avocados, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 3745 kJ / 895.1 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 60.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 807.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garlic Herb Marinade and Dressing
10min
Chilli Cheese Dogs
50 Min
Chilli Lime Steamed Corn
25 Min
Cheesy Mac with "Velvety" Cheese
4 Std. 40 Min
Shrimp Aguachile
15 Min
Chili Lime Steamed Corn
25 Min
Creamy Avocado Dip
10min
Gluten Free Dinner Rolls
1 godz. 55 min
Southern Coleslaw
15 Min
Basmati rice in Varoma bundt tin
35 Min
Conchas
3u. 15min
Meat Sauce
1 Std. 45 Min