Pesto Pizza Dough
TM6 TM5

Pesto Pizza Dough

4.7 (30 ocen)

Składniki

Pesto

  • 3 oz Parmesan cheese, diced
  • 3 oz fresh basil
  • 1 oz pine nuts
  • 1 garlic clove
  • ½ tsp salt
  • 5 ½ oz extra virgin olive oil

Dough

  • 7 oz water
  • 2 ¼ tsp active dry yeast
  • 6 ½ oz pasta flour (type 00)
  • 5 oz all-purpose flour, plus extra to dust
  • 1 tsp salt

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1095.7 kJ / 261.9 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
21.9 g
Tłuszcz
16.8 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Błonnik
1.1 g
Sód
390.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy