Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 15 g de tocino ahumado en cubos
- 60 g de mantequilla con sal
- 60 g de manteca de cerdo
- 50 g de agua
- 250 g de harina
- ½ cucharadita de sal
Relleno
- 30 g de aceite de oliva
- 140 g de cubos de tocino
- 300 g de espinacas congeladas descongelados y escurridos
- 2 cucharadas de perejil fresco, sólo las hojas
- 150 g de queso ricotta
- 4 huevos
- 200 g de crema
- 1 cucharada de semillas de ajonjolí, blancas
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 4141 kJ / 986 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de carne
50min
Quiche de pollo con jitomate con albahaca
1h
Botana de ricotta y espinaca
1h
Soufflé de huauzontle
50min
Quiche lorraine
45 min
Panqué de plátano
2h 15min
Quiche lorraine
45 min
Quiche Lorraine
1h 20min
Quiche de espinacas con tocino
2óra
Lomo de cerdo en salsa de calabaza
1 godz. 30 min
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1h
Quiche de flor de calabaza
1h