Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 15 g de tocino ahumado en cubos
- 60 g de mantequilla con sal
- 60 g de manteca de cerdo
- 50 g de agua
- 250 g de harina
- ½ cucharadita de sal
Relleno
- 30 g de aceite de oliva
- 140 g de cubos de tocino
- 300 g de espinacas congeladas descongelados y escurridos
- 2 cucharadas de perejil fresco, sólo las hojas
- 150 g de queso ricotta
- 4 huevos
- 200 g de crema
- 1 cucharada de semillas de ajonjolí, blancas
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 4141 kJ / 986 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche vegetariana con espinacas y pimiento rojo
1h
Quiche de espinacas con tocino
2h
Quiche de flor de calabaza
1h
Risotto de calabacita
25min
Portobellos rellenos
35min
Tarta integral con salsa de cebolla TM6
1 Std. 10 Min
Crema batida
10min
Quiche lorraine
45min
Lasaña de ricotta, menta y calabacitas
2h
Salsa de champiñones, vino blanco y crema
25min
Risotto con parmesano
30min
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1h