Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fermento
- 1 pellizco de azúcar
- 25 g de levadura prensada fresca
- 50 g de harina de fuerza
- 50 g de leche
Masa
- 6 - 8 tiras de piel de limón (1 limón)
- 40 g de azúcar
- 450 g de harina de fuerza (y un poco más para trabajar la masa)
- 1 huevo
- 250 g de leche
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 250 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
Montaje
- harina de fuerza para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1.12 g
- Węglowodany
- 10.45 g
- Tłuszcz
- 2.97 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trenzas de avellana
1h 45min
Besos de dama
1 Std.
Panecillos tiernos con queso cremoso
1h 45min
Coquitos
50min
Pan de leche
2 Std. 20 Min
Nido de chocolate con huevos de Pascua
1 Std. 30 Min
Dulce de leche
2 Std. 50 Min
Pandoro veronés hojaldrado
12h
Cremadillos
3h 50min
Tronco de pan relleno
2h 15min
Alfajores rellenos de dulce de leche
1 Std. 50 Min
Brownie flan
5 Std. 15 Min