Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fermento
- 1 pellizco de azúcar
- 25 g de levadura prensada fresca
- 50 g de harina de fuerza
- 50 g de leche
Masa
- 6 - 8 tiras de piel de limón (1 limón)
- 40 g de azúcar
- 450 g de harina de fuerza (y un poco más para trabajar la masa)
- 1 huevo
- 250 g de leche
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 250 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
Montaje
- harina de fuerza para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1.12 g
- Węglowodany
- 10.45 g
- Tłuszcz
- 2.97 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan nevado para el desayuno
2j 30 menit
Panettone con nueces, arándanos y chocolate blanco
4h 20 phút
Bollos de mantequilla de Bilbao
5 godz.
Panecillos bretzel
5 Std. 30 Min
Mierensinas
1h 10min
Baguette
3u. 45min
Pan de leche
2 Std. 20 Min
Dulce de leche
2 Std. 50 Min
Besos de dama
1h
Bollitos blancos de albahaca y parmesano
2 Std. 50 Min
Panecillos tiernos con queso cremoso
1 godz. 45 min
Xuxos de crema
1h 30min