Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de almendra
- 50 g de azúcar glas
- 60 g de almendra molida
- 10 g de clara de huevo
Stollen
- 200 g de pasas sin semillas
- 40 g de ron
- 100 g de almendras crudas sin piel
- 380 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 30 g de cacao puro en polvo
- ¼ de cucharadita de cardamomo molido
- 40 g de levadura prensada fresca
- 120 g de leche entera, a temperatura ambiente
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 50 g de naranja confitada en trozos
- 70 g de chocolate con leche en trozos pequeños
- 80 g de mantequilla fundida
- 50 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1618 kJ / 386 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 28.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosca de carnaval
2h 10min
Fullatre de las Cinco Villas
1 Std. 25 Min
Masa sablé
1h 50min
Besos de dama
1 Std.
Stollen
2 Std.
Vallobinas
55min
Cassata siciliana
6h 30min
Rollos de canela con nueces pacanas
15ωρ.
Crema de vainilla con pera al azafrán
2 Std. 30 Min
Amaretti
1 Std. 20 Min
Pastas de té rellenas de mermelada
50 Min
Profiteroles
2 Std.