Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nata de trufa
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 75 g de azúcar
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Masa sablé con cacao
- 300 g de harina de repostería
- 20 g de cacao puro en polvo
- 150 g de mantequilla fría en trozos
- 1 pellizco de sal
- 70 g de azúcar glas
- 2 yemas de huevo
- 25 g de leche entera fría
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 huevo batido
Merengue y terminación
- 90 g de clara de huevo (aprox. 3 unidades)
- 80 g de azúcar (y 2 cucharadas más para dorar el merengue)
- 60 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2546 kJ / 609 kcal
- Białko
- 7.97 g
- Węglowodany
- 56.45 g
- Tłuszcz
- 39.04 g
- Błonnik
- 3.52 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50min
Merengue suizo
10min
Tarta de limón y merengue
3h
Merengue italiano
20 min
Tarta de limón y merengue
2 godz. 10 min
Tarta de merengue y fresas
1 godz. 10 min
Tarta versátil para celebrar
4h
Cheesecake de chocolate con merengue
3h 35min
Merengue de chocolate
2h 25min
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2h 15min
Pudin con plátano y chocolate
50 min
Tarta de chocolate al vapor con nata montada
1 godz. 10 min