Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 gramů cibule, na čtvrtky
- 250 gramů másla, chlazeného, na kousky
- 600 gramů hladké mouky, plus navíc na vyválení
- 1 polévková lžíce máku
- 1 čajová lžička ovocného octa, např. jablečného
- 2 čajové lžičky soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 247 kJ / 59 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6.46 g
- Tłuszcz
- 3.16 g
- Błonnik
- 0.49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
ANZAC Sušenky
30 Min
Špaldové krekry
30 Min
Ovesné bochánky s čokoládou
25min
Kávové muffiny
40 Min
Zázvorové sušenky s medem
1 Std.
Krekry z ovesných vloček
35 Min
Louhované cibulovo-sýrové bochánky
1h 40min
Pomerančové kostky (bez cukru a bez mouky)
1 Std. 45 Min
Makové bochánky
30 Min
Hrachovo cizrnové toasty
10min
Jemná brioška
2h
Zmrzlina z lískových oříšků
12 Std. 45 Min