Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů slunečnicových semínek, plus 1 polévková lžíce do těsta
- 50 gramů sezamových semínek, plus 1 polévková lžíce do těsta
- 150 gramů lněných semínek
- 250 gramů pšenice, celých zrn
- 450 gramů vody
- 1 kostka droždí (42 gramů)
- 1 ½ čajové lžičky cukru
- 150 gramů hladké mouky
- ½ polévkové lžíce soli, plus 1 čajová lžička do vody na potření chleba
- 2 čajové lžičky kmínu, celého, plus 2 špetky do vody na potření chleba
- máslo cca 6 - 8 plátků
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 875 kJ / 208 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 330 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min
Špaldovo-pohankový chléb
1h 30min
Bílý jogurt
11 godz. 10 min
Rýnský tmavý chléb
1h 30min
Rustikální chléb
2h
Irský soda bread
45 Min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4h
Žitný chléb
3h 50min
Tradiční chléb se semínky
1 godz. 50 min
Domácí proteinový chlebík
1 Std. 10 Min
Chléb z ovesných vloček, ořechů a semínek
5h 15min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 Std. 10 Min