Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Sultaninen
- 30 g Wasser
- 50 g Rum
- 75 g Zitronat
- 75 g Orangeat
- 200 g Mandeln
- 120 g brauner Zucker
- 2 TL Zimt
- 250 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 125 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 EL Zuckerrübensirup
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1353 kJ / 323 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marzipanstollen
4 godz.
Shortbread mit Rumrosinen
2 godz.
Erdnuss-Stollen
21h
Kaffeestollen
24h
Englische Stollen
32 godz.
Dominostein-Torte
5h 30min
Dinkel-Walnuss-Stollen
27h
Christstollen mit Marzipankern
2 godz. 25 min
Mohnstollen
26 godz.
Christstollen
12 godz.
Christstollen, klassisch
4 godz.
Aprikosen-Lebkuchen
1h 30min