Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Donuts
- 180 g leite
- 25 g manteiga
- 1 ovo
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 300 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 40 g açúcar
- 1 c. chá de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
Glacé
- 200 g açúcar
- 1 clara de ovo (35 g aprox.)
- 4 - 5 gotas de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 194 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Pãezinhos de leite
4 Std.
Bolas de Berlim recheadas com leite condensado
4h 5min
Donuts de massa choux com doce de leite
1h 30min
Técnica Pappardelle
30min
Churros com chocolate quente
45 Min
Caracóis de canela
3h 35min
Pão de queijo
1 Std.
Cupcakes ouriço
45 Min
Bolas de Berlim
2h 40min
Pão de hambúrguer
1h 50min
Crepes
35 min
Waffles com molho de chocolate
1h 20min