Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g manteiga, mais q. b. para untar
- 230 g leite
- 280 g açúcar
-
20
g fermento biológico fresco
lub 2 c. chá de fermento biológico seco - 500 g farinha de trigo
- ½ c. chá de sal
- 3 ovos, 1 com clara e gema separados
- 100 g coco seco ralado
- 200 g leite condensado
- ½ c. chá de suco de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2182 kJ / 522 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 65 mg
Alternatywne przepisy
Pavê de morango
2 godz. 45 min
Bolo formigueiro
55 min
Bolo nega maluca
1 Std. 5 Min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1 Std. 10 Min
Pudim de leite condensado
4 Std.
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1h 20min
Coxinha de frango
1 Std. 45 Min
Massa aerada (podre)
20min
Requeijão Cremoso
1h 30min
Bolo de milho cremoso
45 Min
Carcaças
1h 40 min
Pão de forma
3 Std.