Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 70 g manteiga
- 30 g banha
- 410 g farinha tipo 65
- 100 g água gelada
- 25 g cachaça
- ½ c. chá de sal fino
Recheio
- 15 g salsa
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 2 c. chá de colorau
- 450 g carne de vaca picada
- 30 g vinho branco
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ pincelar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2042 kJ / 488.1 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 524 mg
Alternatywne przepisy
Coxinhas de frango sem massa
1h
Bolinho de chuva
30min
Feijão tropeiro
25min
Panetone recheado com trufa de chocolate e cerejas
3 Std. 30 Min
Cocada branca
45min
Sequilhos
1h
Coxinha de frango
1h 45min
Massa para coxinha
30min
Fatias húngaras
1h 50 min.
Esfiha de carne fechada
2u. 20min
Bolinha de mandioca recheada
45min
Requeijão Cremoso
1h 30min