Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 440 g di acqua + q.b.
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza grattugiata
- 4 fettine di petto d'anatra senza pelle (120 g circa ciascuna, vedere consiglio)
- 8 code di gambero, pulite e lavate
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di pepe bianco macinato + q.b.
- 200 g di yogurt greco
- 20 g di succo di arancia, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto di vitello con composta di cipolle di Tropea e fragole
50min
Anatra all'arancia
1 Std. 35 Min
Filetto mignon con salsa al cioccolato speziata
1 godz. 25 min
Petto d'anatra all'uva
1 godz. 10 min
Petto d’anatra con pere e nocciole
1 Std. 30 Min
Crauti e pollo marinato alla paprica
45 min
Faraona delle feste con arance e castagne
2 godz. 30 min
Chawan mushi
35min
Zuppa bianca di frutti di mare al rafano e funghi
1 Std. 30 Min
Gazpacho di frutta e verdura con salmone marinato (di Sebastiano Rovida)
18 Std. 25 Min
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10 Std.
Tartare al salmone
1 godz.