Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 440 g di acqua + q.b.
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza grattugiata
- 4 fettine di petto d'anatra senza pelle (120 g circa ciascuna, vedere consiglio)
- 8 code di gambero, pulite e lavate
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di pepe bianco macinato + q.b.
- 200 g di yogurt greco
- 20 g di succo di arancia, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema spalmabile di funghi
35 Min
Scampetti con maionese alla senape
30 Min
Torta al cioccolato e peperoncino
55 Min
Salmone in salsa di lamponi
2 godz. 50 min
Creme brûlée (senza lattosio)
25 min
Coscia di tacchino avvolta nella pancetta con patate
1 godz. 40 min
Manzo al tamarindo con riso
9h 10 min
Rotolini di crêpes di grano saraceno al salmone
45 Min
Salmone in tocchi con salsa mousseline
45 Min
Filetto mignon con salsa al cioccolato speziata
1 godz. 25 min
Bon bon noci e nocciole
2 godz. 20 min
Patè al formaggio di capra
10min