Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 新鮮蚵仔 ,清水洗淨
- 1 茶匙 太白粉
- 1400 克 水
- 10 克 薑, 切塊
- 3 粒 蒜頭
- 1 枝 新鮮紅辣椒, 去籽,切段
- 1 大匙 蔭豆豉
- 20 克 油
- 1 大匙 米酒
- 1 茶匙 糖
- 1 茶匙 醬油膏
- 1 茶匙 辣豆瓣醬
- 1 茶匙 蠔油
- 300 克 板豆腐, 切塊(約1.5公分)
- ½ 根 青蔥 ,切成蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 862 kJ / 206 kcal
- Białko
- 16.548 g
- Węglowodany
- 12.034 g
- Tłuszcz
- 9.598 g
- Błonnik
- 1.083 g