Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 絲瓜, 去皮、切塊
- 300 克 蛤蜊, 泡水吐砂
- 10 克 蔥, 切段
- 10 克 薑, 切絲
- 50 克 高湯
- 1 大匙 米酒
- ½ 茶匙 鹽
- 500 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 291 kJ / 69 kcal
- Białko
- 9.26 g
- Węglowodany
- 5.65 g
- Tłuszcz
- 0.66 g
- Błonnik
- 0.49 g