Wersje kompatybilne
Eton mess (postre inglés de merengue, fresa y nata)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue
- 2 claras de huevo
- 100 g de azúcar
- 1 chorrito de zumo de limón
- 1 cucharadita de maicena
Fresas maceradas
- 500 g de fresas limpias
- 60 g de azúcar
- 20 g de zumo de limón
- 1 pellizco de sal
Nata montada
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 60 g de azúcar glas
- 1 chorrito de vainilla líquida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1001 kJ / 239 kcal
- Białko
- 2.08 g
- Węglowodany
- 26.74 g
- Tłuszcz
- 13.76 g
- Błonnik
- 0.82 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa bearnesa
15 Min
Peras con salsa de chocolate
1h 45min
Postre de cítricos y merengue
35min
Merengue suizo
10 min
Salsa holandesa
15 Min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 min
Tarta de limón y merengue
3 Std.
Triffle de cantuccini y cerezas
1 godz. 55 min
Salsa de vainilla o Crema inglesa (Espesar)
15 Min
Crème brûlée
4h 30 min
Postre chajá
11u. 15min
Crema helada de limón
10 min