Urządzenia i Akcesoria
Eton mess (postre inglés de merengue, fresa y nata)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
10 raciones
Składniki
Merengue
-
2 claras de huevo
-
100 g de azúcar
-
1 chorrito de zumo de limón
-
1 cucharadita de maicena
Fresas maceradas
-
500 g de fresas limpias
-
60 g de azúcar
-
20 g de zumo de limón
-
1 pellizco de sal
Nata montada
-
400 g de nata (35% de grasa)
-
60 g de azúcar glas
-
1 chorrito de vainilla líquida
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 ración
Białko
2.08 g
Kalorie
1001 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
13.76 g
Błonnik
0.82 g
Węglowodany
26.74 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
De tapas
80 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Islas flotantes
1 godz. 45 min
Merengue suizo
10 min
Bavaroise de vainilla y fresa
4 godz. 15 min
Tarta de limón y merengue
3 godz.
Cheesecakes al vapor
4 godz.
Tarta de limón y merengue
2 godz. 10 min
Crème brûlée
4 godz. 30 min
Panna cotta
6 godz. 10 min
Semifrío de plátano con salsa de toffee
2 godz.
Tarta de limón (Oriol Balaguer)
5 godz.
Bavaroise de naranja
5 godz. 15 min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 min