Urządzenia i Akcesoria
Kaiserschmarrn
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Eier (Größe M)5
-
Salz1 Prise
-
Milch150 g
-
Zucker60 g
-
Weizenmehl, glatt120 g
-
1 TL Vanillezucker, selbst gemacht, (8 g)Vanillezucker (8 g)1 Päckchen
-
Zitronenschale, gerieben2 TL
-
Butterschmalz2 EL
-
Rosinen2 EL
-
Staubzucker zum Bestreuen2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
157 mg
Białko
14 g
Kalorie
1586 kJ /
379 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Grießnockerl
30 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Germknödel
1 godz.
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1 godz. 20 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min