![Potato Buns Potato Buns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A5DEE6F8-DE0A-4464-8408-46E1551697AB/Derivates/8B725639-1036-4142-81E3-8AA58A995009.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Potato buns
- 200 g Russet potatoes, cut in cubes (1 cm)
- 70 g water
- 120 g fresh milk, room temperature
- 1 tsp dried yeast
- 70 g sugar
- 1 egg
- 450 g high protein flour
-
40
g butter, softened, plus extra for greasing
lub 40 g olive oil, plus extra for greasing - ¼ tsp salt
Custard cream
- 300 g fresh milk
- 10 g butter
- ½ tsp vanilla extract
- 10 g plain flour
- 15 g cornflour (starch)
- 75 g sugar
- 3 egg yolks
- 2 tsp custard powder, instant
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 434 kJ / 104 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soft Sweet Buns
1 Std. 10 Min
Super Soft Butter And Milk Buns
2 Std. 40 Min
Roti Sarang Lebah (Honeycomb Buns)
2 Std. 20 Min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Nasi Lemak
45min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1 Std. 50 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Hokkaido Milk Loaf
4 Std. 20 Min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Butter Cake
1h
Killer Toast
2h