Bohneneintopf

Bohneneintopf

4.5 3.2K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Möhren in Stücken
    200 g
  • Knollensellerie in Stücken
    200 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    500 g
  • grüne Bohnen TK, aufgetaut, oder frisch, ggf. halbiert (3 - 4 cm lang)
    500 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Bohnenkraut, getrocknet nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Salz nach Geschmack
    ½ - 1 TL
  • Pfeffer nach Geschmack
    ¼ - ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 985 kJ / 236 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 7.6 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...