Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kartoffeln und Eier
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- 800 g Kartoffeln, in mundgerechten Stücken
- 8 Eier, gesäubert
Dill-Senf-Sauce und Fertigstellung
- 1 Bund Dill, ohne Stiele
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Butter, in Stücken
- 30 g Mehl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 150 g Crème fraîche
- 75 g Senf
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2200 kJ / 525 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45 min
Leipziger Allerlei mit Kartoffeln
1 Std.
Schmorgurken
30min
Königsberger Eintopf
45 min
Eier in Petersiliensauce
1 Std.
Schwarzwurzeln mit Hackbällchen (Sachsen-Anhalt)
50 min
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1 Std.
Schmorgurken mit Hack nach Omas Art
45 min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 Std.
Senfeier
1h 5min
DDR - Soljanka
1 Std.