Würstchen-Chili

Würstchen-Chili

4.6 1.3K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • rote Chilischote, frisch (opcjonalnie) entkernt
    ½
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Öl
    20 g
  • Paprika, gemischt geviertelt
    350 g
  • Wasser
    100 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Mais (150 g), abgetropft
    1 Dose
  • Lorbeerblätter
    2
  • Fleischbrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer nach Geschmack
    1 - 2 Prisen
  • Kidneybohnen (à 400 g), abgetropft
    2 Dosen
  • Wiener Würstchen in Scheiben (1 cm)
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 1804 kJ / 430 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 17.6 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...