Pikante Pasta mit Kabanossi und Rosenkohl

Pikante Pasta mit Kabanossi und Rosenkohl

4.2 2.7K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Rosenkohl geputzt, halbiert
    500 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer zum Würzen
  • Kabanossi in Scheiben (5 mm)
    300 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Wasser
    1300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Chiliflocken
    ¾ TL
  • Penne Rigate (z.B. von Barilla, Garzeit ca. 11 Min.)
    300 g
  • Frischkäse (z. B. Brunch Paprika-Peperoni)
    200 g
  • Speisestärke
    1 TL
  • Ajvar scharf
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 39 g
Kalorie 3365 kJ / 805 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 10.8 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...